حمیدرضا جیهانی؛ پژوهشگر اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ایبنا با بیان اینکه در یکسال گذشته اقتصاد ایران با فشارهای سیاسی متعددی مواجه بوده؛ اما خوشبختانه دولت و بانک مرکزی با اقدامات مناسب اوضاع را مدیریت کرده است، اظهار کرد: کشور ما میتواند با سیاستهایی مانند تقویت تولید داخلی، توسعه تجارت با کشورهای منطقه و شرق آسیا، کاهش وابستگی به نظام مالی غرب اثرات اتفاقات غیراقتصادی را خنثی کند.
وی گفت: در جدیدترین اتفاق شاهد التهابات نظامی و امنیتی در سوریه هستیم که طبیعتا مانند اتفاقات سیاسی دیگر در منطقه، باعث ایجاد نوسانات نرخ ارز در بازار آزاد شد؛ اما احتمالا همانند دفعات قبلی موقتی و ناپایدار خواهد بود.
جیهانی تصریح کرد: اخیرا نیز قطعنامه شورای حکام علیه کشورمان صادر شد که پس از نوسانی کوتاه مدت، اثرش خنثی شد؛ ضمن اینکه؛ مدیرکل آژانس نیز نسبت به این قطعنامه دیدگاه مثبتی نداشته که این نشان میدهد اجماع در این باره بین اعضای شورای حکام وجود ندارد.
این کارشناس اقتصادی افزود: در یک سال و نیم اخیر و از شروع عملیات طوفانالاقصی در فلسطین اشغالی، حدود ۲۰ ریسک سیاسی بزرگ و کمسابقه و حتی بیسابقه را در کشور و منطقه پشت سر گذاشتیم؛ اما شاهد بودیم که نرخ دلار کمتر از ۲۰ درصد افزایش یافت و این در حالی است که تورم ۳۵ درصد بود.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل توانایی اقتصاد ایران در سازگاری با فشارهای سیاسی، بعید است که اثرات این اتفاقات در بلندمدت پایدار بماند، تصریح کرد: خوشبختانه بانک مرکزی نسبت به بازار ارز تسلط کافی دارد و اجازه جهش نرخ ارز و ایجاد بیثباتی در اقتصاد را نخواهد داد.